. .. .

 
   
   
   
   
   
   

. updated 18.DEC.04

 
 

 

                  KANALENS REGLER

Vi har besökare från hela världen, i en variation av länder och intressen. På grund av detta har vi satt upp ett par regler för att se till att alla chattare kan roa sig med så lite irritation som möjligt.


1.) Chatta på Engelska eller Japanska (romanji) endast!

Var dag kommer det in massvis med folk från olika länder som pratar olika språk. För att se till att de flesta användarna förstår, så har vi valt att BARA tillåta Engelska och Japanska (skrivet på romanji).


2.) FRÅGA INTE efter killar, tjejer eller japaner

#Japan är INTE en raggnings kanal! Om du vill chatta så ska du kunna göra det oavsett om den du chattar med är kille/tjej/Eskimå eller något annat.
Sådana frågor är bara irriterande. Var snäll och fråga inte.


3.) FRÅGA INTE för op/voice

OP's och "voice" är tabu! Om du är trevlig, kommer online regelbundet och chattar normalt så KOMMER OP'en lägga märke till dig förr eller senare, och "belöna" dig med ett "+" till ditt nick.
Detta innebär INTE att du kommer få ett "+" var gång du går in i kanalen, så var inte ledsen om du inte får det. Du kan chatta utan det, och det gör ingen skillnad för chattandet.
Folk som frågar efter OP/+v läggs genast LÄNGST ner i prioriterings listan, och kommer nästan säkert försvinna från kanalen förr eller senare, om de inte genast tas bort därifrån. Var snäll och gör det inte.


4.) FRÅGA INTE efter asl eller översättningar och svär inte eller andra fjantiga saker

Du kan chatta med folk oavsett ålder, kön och var de befinner sig.
Många joinar kanalen och frågar efter översättning till någon anime eller annat. Oftast utan att ens hälsa.
Det är riktigt irriterande, då de flesta joinar kanalen för att chatta och INTE för att översätta någons anime eller läxor. Du kan hitta många Japanska översättnings resurser på nätet. Titta på våra länkar för några exempel.

Uttryck som betraktas som vulgära, sexistiska förolämpande eller rasistiska(*) eller på något annat vis diskriminerande kommer resultera i att du direkt tas bort från kanalen. Sådan uttryck inkluderar, men begränsas inte till, etniska förolämpningar, "hat tal" -tex hata krista, hata islam osv. vi chattar för att ha trevligt, inte för att hata-, ideologisk diskriminering, och religons förnedring. Om ett uttryck passar in i det här eller inte bestäms av aktiva OP's.

(* Det inkluderar termer som "jap" eller "japs"! Använd inte dem är ni snälla.)


5.) INGEN sex / porr/ rasistisk kanal

Våra användare har olika ålder, inklusive minderåriga, och vi kommer ta bort alla personer som är på kanaler som assosierar till sex eller något annat opassande innehåll.


6.) INGA URLs /emails / telefon /IDs för andra nätverk etc.

Om du kopierar in NÅGON URL i kanalen så kommer du mest troligt tas bort direkt. Detta är en nödvänlig försiktighet då det hjälper till att hålla spammers borta. OM du vill HJÄLPA någon med en URL, gör det då via privat meddelande eller /notice. För att skydda allas privatliv så tillåter vi INTE emails, telefon nummer eller ID för andra nätverk. (det inkluderar Friendster).

7.) INGA otillåtna botar / kloner / script.

Om du vill chatta så räcker det med EN IRC klient. Där finns inget behob av att chatta med kloner eller botar.

Var snäll och stäng AV automatiska script som tex seen, ping, mp3 när du är i #japan

8.) Spamma INTE. överflödig repetition eller för mycket stora bokstäver

Där finns inget behov av att upprepa någonting du sagt. Om du säger det EN gång så räcker det. Om du känner att du vill trycka på ett speciellt ord, så kan du ha stora bokstäver på just DET ordet.

9.) Klaga INTE på reglerna

De här reglerna har bestämts för att göra kanalen så trevlig som möjligt för majoriteten av chattarna. Om du inte håller med om reglerna så kan du hitta dig en annan kanal. Där finns inget som binder dig till den här kanalen. Var snäll och klaga inte över specifika regler. Du kommer tas bort från kanalen.

 

Du kan vara säker på att #Japan's OP's inte kickar eller banar folk för nöjets skull, men #Japan är ett populärt mål för floods, bots, spam och andra fjantiga saker.
Vi är bara människor och misstag kan hända.
OM du togs bort från kanalen, och inte vet varför, titta på ditt kick msg, om du tror tror att du blev kickad av en olyckshändelse, skicka ett msg till en aktiv OP för att fixa problemet, eller skicka ett mail till oss.

Tack för ditt sammarbete!


 
Many thanks to Sir_Sorrow for this translation!